Header Ads

reklam

Fotoğrafları Siyah Beyaz Yapma Yolları

Fotoğrafları siyah beyaz yapma yöntemleri arasında 2 farklı yöntemi sizler için derledik. Size göre kolay gelen yöntem ile resimlerinizi siyah beyaz yapabilirsiniz. Sizler için tavsiyemiz fotoğrafları Photoshop'ta siyah beyaz yapmak olacaktır. Ancak bilgisayarınızda Photoshop programı yüklü değilse alternatif yöntemler ile de çalışmalarınıza siyah beyaz efekti verebilirsiniz.

Fotoğraflar Nasıl Siyah Beyaz Yapılır?

Paint ile Resmi Siyah Beyaz Yapma

Resmi siyah beyaz yapma yöntemleri arasındaki en basit yöntem olan Paint ile siyah beyaz efekti vermek için öncelikle fotoğrafınızı Paint programında açın. Daha sonra sol üstteki Dosya butonuna tıklayıp Özellikler sekmesine girin. Açılan penceredeki Renkler bölümünden Siyah ve Beyaz seçeneğini seçin ve tamam butonuna tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkacak olan uyarıya da tamam diyerek fotoğrafınızı siyah beyaz yapabilirsiniz.

Photoshop ile Resmi Siyah Beyaz Yapma

Fotoğraflara siyah beyaz efekti vermek için Photoshop programını da kullanabilirsiniz. Ancak bu program ücretli olduğu için bilgisayarınızda yüklü değilse Paint yöntemini de kullanabilirsiniz. Photoshop siyah beyaz efekti yapmak için öncelikle fotoğrafınızı açın ve sağda bulunan katmanlar bölümünden fotoğrafınızın bulunduğu katmana sağ tıklayıp Katmanı Rasterleştir seçeneğini seçin. Daha sonra CTRL + U tuşlarına basıp açılan menüden Doygunluk seçeneğindeki değeri -100 yapın ve kaydedin. Bu şekilde fotoğraflarınıza siyah beyaz efekti verebilirsiniz.

fotoğrafları siyah beyaz yapma, resimleri siyah beyaz yapma programı, photoshop siyah beyaz efekti, paint siyah beyaz efekti verme

Hiç yorum yok