Header Ads

reklam

Laptop'ta Touchpad Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır?

Touchpad açma ve touchpad kapatma yazısı ile laptopta touchpad nasıl açılır veya nasıl kapatılır sorusuna cevap bulabilirsiniz. Harici mouse kullanan kullanıcılar laptop mouse'unu kapatmak istiyorlar. Bu yazıdan laptop mouse açma ve mouse kapatma yöntemini öğrenebilirsiniz.

Laptop Mouse Kapatma Açma

Laptop'ta Touchpad (Mouse Pad) Açma

Dizüstü bilgisayar sahipleri format attıktan sonra touchpad açılmıyor, touchpad çalışmıyor gibi sorunlarla karşılaşmaktadır. Laptop mouse pad açmak için öncelikle FN tuşunun çalışmasını sağlayan driver olan PHotkey programını yüklemeniz gerekmektedir. Bu program yüklü değilse işletim sisteminizin sürümüne uygun sürücüyü internetten bulabilirsiniz. PHotkey programını yükledikten sonra FN + F9 tuşlarına basarak laptop touchpad çalışmıyor sorununa çözüm bulabilirsiniz.

Laptop'ta Touchpad (Mouse Pad) Kapatma

Laptop kullanıcıları klavyede yazı yazarken veya oyun oynarken mouse pad'in çalışmasından rahatsızlık duymaktadırlar. Bu nedenle touchpad kapatma tuşu ile harici fare kullanırken daha rahat laptop kullanabilirsiniz. Ancak tabiki mouse pad açma işleminde kullanılan PHotkey programı touchpad kapatma işleminde de gereklidir. PHotkey sürücüsünü yükledikten sonra mouse pad kapatma kısayolu olan FN + F9 tuşlarına tıklayarak touchpad devre dışı bırakma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

laptop touchpad nasıl açılır, touchpad nasıl kapatılır, mousepad açma, mousepad kapatma, touchpad devre dışı bırakma

Hiç yorum yok